Watermeloenklas - L5

 

 

Hallo allemaal, ik ben juf Gudrun!

In 2017 verruilde ik het hippe Gent met het knusse Mechelen en vond er niet veel later een plekje in de tofste school . De Bel leerde ik kennen als een warme school waar met veel enthousiasme geleerd wordt. Samen met de leerlingen van het 5de leerjaar wordt de watermeloenklas een plek om te leren, te beleven en te groeien want,…het vijfde leerjaar? Da's een grote stap naar zelfstandigheid. We leren heel wat nieuwe dingen en doen veel nieuwe ervaringen op.

Nieuw: Frans! Bonjour tout le monde! We praten al snel een aardig mondje Frans.

Wiskunidge vraagstukken, breuken, procenten, getallen tot 10 miljoen, ,… ze kennen voor ons geen geheimen meer.

Taal? Dat kunnen we al. Maar met taalwijzer worden en nog betere lezers, sprekers, luisteraars en schrijvers... daar gaan we voor!

Tijdens de lessen WO leren we alles over de tijd, de natuur, de mens, … we leren ook samenwerken, plannen, elkaar respecteren,…. We trekken er zo veel mogelijk op uit om echt te beleven . Jaarlijks gaan met het 6de leerjaar een weekje op stap in het bos of aan de zee.

Op vrijdagnamiddag staat steeds een muzische activiteit gepland. Muziek maken, bewegen, beeldend werken of ons tonen als ware dramaqueens, we doen het allemaal. Vaak is de activiteit ook gelinkt aan een andere les of de actualiteit.

Aan onze sociale vaardigheden sleutelen we tijdens de KIVA-activiteiten.  We werken veel samen en er is veel ruimte voor gesprekken én meningen. Iedereen moet zich veilig en gelukkig kunnen voelen in het vijfde leerjaar. Daar streven we naar!

 

De methodes die we gebruiken:

· Frans: Passepartout

· Wiskunde: ZoWISo

· Taal en spelling: Verrekijker

· Sociale vaardigheden: KIVA

· W.O.: thema's van de leerkracht

· Muvo: lessen van de leerkracht

 

Het 5de leerjaar is echt ‘one in a melon’